Izaberi proizvode prema svom tipu kože

Immortella proizvodi

Poznavanje svog tipa i stanja kože je najbitniji korak prema uspostavljanju učinkovite njege lica.

Mješovita ili normalna? Suha i dehidrirana? Osjetljiva?

Poznajete li svoj tip kože? Svaki tip kože ima svoje osobine, a ovdje ćete doznati sve o njezi lica prema vašem tipu i stanju kože.

Kožu dijelimo prema tipovima, i dodatno prema njenom stanju. Postoje četiri osnovna tipa kože – normalna, suha, mješovita i masna koža. Tip kože određuje genetika ali na stanje naše kože utječu razni unutarnji i vanjski čimbenici. Za razliku od tipa kože, stanje naše kože može značajno varirati tijekom života. Mnogi unutarnji i vanjski čimbenici određuju stanje naše kože kao što su: klima, prehrana, lijekovi, stres, njega kože.

Poznavanje svog tipa i stanja kože je najbitniji korak prema uspostavljanju učinkovite njege lica. Upoznaj svoju kožu i izaberi najbolju kombinaciju proizvoda za zdravu i blistavu kožu.

Normalna koža

Normalna koža jest koža koja nema određenih problema i osjetljivosti. Odlikuje se dobrom prokrvljenošću te uravnoteženim lučenjem žlijezda lojnica i znojnica. Izgled takve kože je baršunast, zdravog izgleda i vrlo malih pora. Površinski hidrolipidni film čuva vodu i druge sastojke organizma, a u mogućnosti je prihvatiti i lipofilne i hidrofilne tvari. Zadatak proizvoda za njegu ovog tipa kože je da što duže sačuvaju takvo normalno stanje kože.

 

Najbolji proizvodi za normalnu kožu

Suha koža

Suha koža je karakterizirana smanjeni lučenjem žlijezda lojnica i znojnica. Iz tog razloga na površini kože se nalazi vrlo oskudan hidrolipidni sloj, što ujedno umanjuje barijernu funkciju kože. Suha koža je napeta, tanka i providna, sklona ljuštenju crvenilu i ranom nastanku bora. Jako je osjetljiva na promjenu temperature, sunce i vjetar. . A često se osobe sa suhom kožom bore sa ekcemima. Ovi neugodni znakovi suhoće mogu se ublažiti pravilnom njegom kože – intenzivnim humektansima koji dubinski hidratiziraju kožu, njegujućim emolijensima te okluzivnim sredstvima koji sprečavaju gubitak vlage.

 

Najbolji proizvodi za suhu kožu

Masna koža

Masna koža je karakterizirana hiperfunkcijom žlijezda lojnica. Koža je debela, grubih pora, sklona stvaranju mitesera, komedogena i ljuskica. Masna koža može biti karakterizirana otvorenim porama kroz koje se obilno luče i znoj i masnoće, pa je površina kože sjajna i masna, te zatvorenim porama kada se masnoća nakuplja ispod kože te se stvaraju komedogeni i miteseri. Zahtjeva lagane hidratantne teksture te proizvode za čišćenje pora.

 

Najbolji proizvodi za masnu kožu

Mješovita koža

Mješovita koža je kombinacija dva tipa kože: normalne do suhe te masne, odnosno kože s nepravilnostima. Mješovita koža se sjaji i pokazuje male nepravilnosti, pogotovo u takozvanoj T-zoni koja se proteže između čela, nosa i brade. Koža obraza je pak normalna do suha. Zahtjeva adekvatnu njegu i lagane teksture.

Najbolji proizvodi za mješovitu kožu

Osjetljiva koža

Osjetljiva koža je najčešće suhi tip kože ali može biti i bilo koji drugi tip kože. Jače reagira na unutarnje i vanjske štetne utjecaje. Osjetljiva je na svjetlo, kemijske supstance, atmosferske promjene i stres. Intenzitet reakcije je jači na mjestima gdje je koža tanja. Izgled kože je tanka, providna sa sitnim porama, i vrlo brzo se javljaju bore. Preparati za njegu kože se ne biraju prema tipu kože već se biraju blagi preparati s umirujućim i protuupalnim djelovanjem koji jačaju oštećenu zaštitnu barijeru. Potrebno je izbjegavati preparate koji sadrže alkohol, sapune, sintetska bojila, parfeme. Jednostavna minimalistička rutina blagim preparatima idealna je za njegu osjetljive kože.

 

Najbolji proizvodi za osjetljivu kožu

Suha ili dehidrirana koža?

Znate li vi odrediti razliku ili svojom kozmetičkom rutinom pogoršavate stanje svoje kože?
Suhoća se odnosi na tip, a dehidracija na stanje kože. Suhoj koži nedostaje lipida, a dehidriranoj koži nedostaje vode!

Dehidrirana koža je stanje kože i rezultat je određenih unutarnjih i vanjskih čimbenika kao što su hladnoća, vjetar, nezdrava i neuravnotežena prehrana, pretjerana konzumacija kofeina ili alkohola, neadekvatna njega kože. Dehidrirana koža je osjetljiva i hrapava, može biti sklona upali, može biti masna i sjajiti se, biti jako suha ili sklona crvenilu. Preporučamo zdravu prehranu i dovoljan unos tekućine. U beauty rutini izbjegavati agresivne proizvode koji isušuju kožu, a birati proizvode bogate humektansima.

Najbolji proizvodi za dehidriranu kožu

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

20 − devet =