Noćna krema za lice: Kada je trebate početi koristiti?

Kreme za lice koriste već i dvadesetogodišnjakinje, no noćna krema za lice ipak mnogima nije bitna sve do pojava prvih bora. Makeup, zagađenje, vjetar i sunce – dnevni ritam života doprinosi oštećenjima kože. Noć je vrijeme za popravke!

Kako biste optimalno brinuli o svojoj koži, koristite dnevne i noćne kreme za lice koje su komplementarne jedna drugoj.

 

Kada trebam početi koristiti noćnu kremu za lice?

Osim ako vaša koža nije baš jako suha, noćnu kremu ne trebate početi koristiti prije 20-ih. Ako imate problema sa suhoćom i aknama, noćna krema može vam pomoći u rješavanju problema!

Odaberite kremu prema vrsti kože:

 • U dvadesetima, koristite hidratantnu kremu koja omogućuje obnovu kože od utjecaja sunčevog svjetla i manjka sna.
 • U tridesetima, odaberite noćnu kremu za lice protiv bora koja će zagladiti kožu i utjecati na smanjenje pojave bora.
 • U zrelim godinama, koristite anti-age kremu koja pospješuje hidraciju kože te stimulira produkciju kolagena.

 

Kako krema zna da je noć, odnosno koja je razlika između dnevne i noćne kreme?

Noćna krema nije isto što i dnevna krema, odnosno nije marketinški trik složen da vas namami da više kupujete. Naša koža, baš i čitavo naše tijelo, noću prolazi kroz određene procese koje trebamo uzeti u obzir i iskoristiti u našu korist.

 

Što moja koža prolazi noću?

Koža se ne ponaša jednako po danu i po noći. Kako se mijenja naš cirkadijalni ritam, tako se i koža prilagođava. Danju se koža ponaša kao zaštitar: brani se od štetnih utjecaja. Noću koža ostaje aktivna, ali sad radi na obnavljaju kože tj. popravcima štete koje su nastale tijekom dana pod utjecajem vremena, zagađenja i ostalih faktora.

 

Dnevna krema:

 • često sadrži zaštitu od UV zraka
 • štiti kožu od utjecaja onečišćujućih tvari iz okoliša
 • djeluje kao podloga za šminku

 

Noćna krema:

 • masnija je od dnevne
 • obnavlja stanice kože koja je tijekom dana bila izložena negativnim utjecajima okoline
 • pospješuje stvaranje kolagena i utječe na elastičnost kože
 • poboljšava cirkulaciju
 • zaglađuje kožu

Ako po danu koristimo noćnu kremu naša koža će biti masnija i neće biti zaštićena od štetnih ultraljubičastih zraka koje dolaze od sunca. Isto tako, ako noću koristimo dnevnu kremu koža će dobiti neophodnu vlagu, ali neće imati utjecaja na regeneraciju kože.

Koža aktivne sastojke bolje upija noću nego danju, a i moć regeneracije je veća nego danju. Noćna krema čisti prljavštinu s vašeg lica, obnavlja stanice i štiti tkivo.

 

Želiš li se probuditi s čvršćom, blistavijom i zaglađenijom kožom? Koristi noćnu kremu.

Overnight treatment Immortella
Overnight treatment je naša nova noćna krema za lice s regenerirajućim ekstraktima koji djeluju preko noći, ostavljajući vašu kožu zaglađenom.

 

Niaciamid, hijaluronska kiselina, ekstrakt nara i smilje iz hrvatskih krajeva četiri su glavna sastojka borca za ljepšu kožu koje sadrži ovaj proizvod!

Što je niaciamid?

Niaciamid je aktivni oblik vitamina B3 koji jača barijeru kože.

Naime, kako starimo, naša koža gubi sposobnost stvaranja barijere za prolaz štetnih  vanjskih faktora, a pod njihovim utjecajem gubi vlagu, i stvara se više bora. Niaciamid je prirodni zaštitar kože. Poznato je i njegovo protuupalno djelovanje, sposobnost čišćenja pora i reguliranja lučenja sebuma, zbog čega odličan i za sve koji se bore  protiv akni.

Ekstrakt nara ima snažna antioksidativna svojstva, potiče regeneraciju kože te djeluje na smanjenje bora.

Hijaluronska kiselina mnogima je poznata. Radi se o visokoaktivnom sastojku koji čini prirodni sastav kože te pruža dubinsku hidrataciju i pomlađuje kožu, smanjujući pojavu bora.

Eterično ulje smilja, biljke koju ubiremo na našim područjima, dragocjeno je ulje snažnog regenerativnog i protuupalnog učinka.

 

Kako nanijeti noćnu kremu Overnight treatment?

I dok se većina noćnih krema nanosi u maloj količini, naš Overnight treatment je svojevrsna maska za lice koja se nanosi u debljem sloju kako bi dulje i snažnije djelovala na regeneraciju kože.

 • operite lice
 • nanesite deblji sloj
 • nanesite je na lice kružnim pokretima
 • izbjegavajte očne kapke

Ne očekujte čudo od kreme nakon samo nekoliko noći. Koži treba oko osam tjedana da se obnovi, odnosno da vidite prve rezultate. Samo budite uporni, trud se zaista isplati!

I ne zaboravite da je važno koristiti dnevnu kremu s UV faktorom – tako će noćna krema imati lakši posao.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

16 + 17 =